www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Skåne Småland-Blekinge 2020 Kul på Hjul - Tävlingsresultat 2020 Kul på Hjul - Tävlingspriser


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
Bali, Indonesien januari 2016Efter en lång resa med byte i Singapore landade vi i Denpasar på ön Bali i Indonesien. Vårt resplan omfattade tre öar Bali, Gili Trawangan och Lombok.


HOTELL

Bali - Grand Mirage Resort & Spa
Hotellet såg ut som ett stort palats med blanka marmorgolv, fina pooler i en vacker trädgård. Vi fick ett rum i huvudbyggnaden, men tyckte inte riktigt om det och fick ett annat mycket bättre rum på direkten. Stranden framför hotellet var en badvänlig plats, men eftersom det var sandbotten fanns det inte mycket att titta på under vattenytan. Desto mer tid vi fick för att utforska den underbara ön!
www.grandmirage.comBESÖKSMÅL Bali

Vi att hinna se så mycket som möjligt av ön bestämde vi oss för hyra bil med föraren och det fanns några små resebyråer runt hotellet. Vi gick in i en av dem och kom överens om detaljer och pris. Nästa morgon väntade en taxi för oss med en mycket trevlig förare som körde oss runt en hel dag på olika ställen för 500kr.


Pura Tirta Empul - Hinduiskt tempel på Bali
Att besöka ett vattentempel är ett måste på Bali. Vi åkte till Pura Tirta Empul. Utanför var det en stor marknad där man kunde köpa souvenirer, vackra saronger, målningar, smycken, träsniderier mm. Till templet kommer indonesierna för reningsceremoni. Templet är egentingen en stor park med fantasifulla installationer placerade kring en vattenkälla. Vattnet från den kalla vulkaniska källan betraktas som heligt. I entrén fick vi färggranna saronger att spatsera med bland sagoliknande byggnader och olika vattenanläggningar.


Vulkaniska källaLumbung Sari Cofee and Adventure
Under vår rundresa besökte vi ett ställe där man odlar och tillverkar kaffe av olika sorter. Vi fick en egen guide som visade oss rund och berättade om tillverkningsprocessen. Allting gjordes för hand.


Vi fick provsmaka olika kaffesorter. Man kunde sedan köpa kaffe och te i en liten välsorterad butik. Vi beställde även en kopp av världens dyraste kaffe "luwak coffee".


Det är mårdkatter som äter mogna kaffebönor och avföringen rostar man i en panna ovanför eld. Enzymer i mårdkatternas matsmältningssystemet resulterar i kaffebönor utan de normala bitterämnena.Tegalalang Rice Terrace
En kort paus på vägen upp till höglandet för att beundra vackra risfält.


Bali Bidadari Batik
Textilfabrik och affär. Man såg hur fantastiska mönster skapades för hand av duktiga väverskor. I ganska stor butik fanns dessa tyger och plagg. Jag köpte en sarong och den är så fin att jag vågar inte använda den!

Saraswati Silver


Art gallerier i Ubud
I Ubud finns ett flertal art gallerior men helt underbara målningar av lokala konstnärer..
Vulkanen Batur i höglandet


RESTAURANGER, KAFÉER, BARER

Batur Sari Restaurant
Här serveras buffé. Restaurangen har en magnifik utsikt av Batur Active Vulcano. Det kan upplevas lite kyligt uppe i bergen, så en lätt vindjacka kan man ha med sig.


Vi lämnade ön Bali och båten tog oss till vårt nästa destination ön Gili Trawangan. Oceanen var nästan spegelblank och det var en fin båttur på ca två timmar.
www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige