www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Skåne Småland-Blekinge 2020 Kul på Hjul - Tävlingsresultat 2020 Kul på Hjul - Tävlingspriser


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
Barcelona & Montserrat, augusti 2019Efter att har vandrat i höga berg med bedårande utsikter i Andorra var det nu dags att återvända till Barcelona och njuta av den fina sommarstadens atmosfär. Inför vår resa tittade vi på väderprognos i Andorra och förstod att det kunde bli kallt på kvällarna uppe i bergslandskap. Det är mer solsäkert i Barcelona och då kan vi värma upp oss innan vi flyger hem och dessutom har vi några saker att titta på som vi missade vid vårt förra besök i april 2014.
SEVÄRDHETER

Fyra dagar i Barcelona bjöd på bad, vandring genom de Gotiska kvarteren, La Ramla, Placa Reial.
Palau Guel
Har man besökt Antoni Gaudi mästerverk La Familia redan, blir ett besök på Palau Guell välkommet. Ett underbart hus som ligger på en tvärgata till La Ramla.
Karta
Jag har hört att formen på skorsten kan avslöja vilket land man befinner sig i. Att skorsten kan vara så olika! Och vilka skorsten har ni?


Magica de Montjuic
Fontän Magica de Montjuic visar upp en vacker ljus och ljud show varje kväll. Den magiska fontänen är en spektakulär visning av färg, ljus, rörelse, musik och vattenakrobatik som tillsammans blir ren magi. Detta är ett "måste se" när du kommer till Barcelona. Hit tar man sig lätt med tunnelbana Grön linje L3 eller Röd linje L1 och hoppar av vid Placa Espana.
Karta
www.barcelona.cat/ca/que-pots-fer-a-bcn/font-magica


Den stora huvudfontän omges av flera mindre fontäner som står utplacerade dels runt den stora fontänen, dels på rad ända från de två venetianska tornen, vilka man passerar från tunnelbanan, och upp till ingången av Palau Nacional.


Fontänerna i olika etage bildar skummande vattenfall. Konstmuseum Palau Nacional är upplyst, vilket ger en magnifik bakgrund.


Föreställningarna är som vackrast vid solnedgången då hundratals förbipasserande flockas på platsen. Föreställningen är gratis.Dagsutflykt till MONTSERRAT


Detta är ett måste om man befinner sig i Barcelona och har tid för lite äventyr!!
Från Barcelonas tågstation España, där man lättas köper en biljett, tar det ca 60 min med pendeltåg till foten av berget Montserrat. Där byter man till kabinbana för att komma upp till klostret som ligger på 720 meters höjd. Ner och tillbaka till Barcelona tar man bergbanan + pendeltåg som köpes i en biljett.
www.montserratvisita.com/en


Klostret i Montserrat ligger längst upp på klippkanten. Kabinbanan byggdes på 30-talet så den skall väl hålla även idag. Vilken fantastisk upplevelse. Otrolig natur och byggnader. Imponerande att man kunde bygga detta med tanke på läget och vad man hade för hjälpmedel på den tiden.
Karta .
Vill man åka upp bland molnen finns det ytterliga en bergbana som tar en upp till 1000 m höjd där man kan fortsätta och vandra till 1236 m som är bergets högsta punkt.


I bakgrunden skymtar bergbanan som går upp mot toppen.
Vid klostret kan man avnjuta av en buffé för 16€ där vin o öl ingår som är väldigt prisvärd.
Karta .


Nöjda med dagen och mätta begär vi oss tillbaka till kabinbanan.


Förr gick man upp hit, vi tog kabinbanan ner och sen tåg tillbaka till Barcelona.


Gudarna var lite småtokiga när de skapade detta landskapet!Restauranger


Restaurang La Taguara
Befinner ni er stadsdelen Born skall ni passa på att besöka denna lilla restaurang, men ack så välbesökta. Här blir ni bjudna på den latinamerikanska gastronomiska matkulturen som Arepas med sina många olika fyllningar och en outtömlig variation av smaker. Eller varför inte prova en Cachapas med smaker du aldrig glömmer. Till detta serveras färska juicer eller en god öl till mycket humana priser.
Karta .
www.lataguara.es/en


Restaurant Argentí El Foro
Argentinsk restaurang med goda rätter, spännande interiör och trevlig personal låg mittemot vårt hotell.
Karta
www.restauranteelforo.com/en


HOTELL - Chic & Basic Born Boutique Hotel
Calle Princesa, 50
08003 Barcelona
Metro: Jaume I (L4), Arc de Triomf (L1)
Bus “Aerobus” to Plaça Cataluña.
Train “Estació de França”
www.chicandbasic.com/barcelona/en


www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige