www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Besök i Skåne Besök i Småland-Blekinge Utflykter i Skåne Romantiska weekends i Skåne


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
Dubai, november 2014


BESÖKSMÅL


Burj Khalifa
Vill man besöka den 828-meters höga byggnad kan man köpa biljetter till Burj Khalifa. Man kan komma till platsen i god tid och njuta av spelande fontän, titta in i shopping center med ett stort akvanarium, äta på någon av de mysiga restaurangerna. Vi fick ett tips av en affärsresande svensk på vårt hotell om att fick lika bra utsikt från byggnaden mitt emot Burj Khalifa från en bar.

www.burjkhalifa.ae/en


Dubai Akvrium & Undervattenzoo
En del av den stora akvarium kan man se från shoppingcentrumet och är gratis. Vill man se mer av fiskarna och andra djur kan man köpa biljetter på plats.
www.thedubaimall.com


The Dubai Fauntain
www.burjkhalifa.ae/en


JBR Beach, Dubai Marina
Efter Seychellerna känns stranden som vi besökte i Dubai som "inget vidare". Däremot området Dubai Marina, där stranden låg, påminde om Västra Hamn i Malmö och kändes inbjudande med promenader och små butiker, småbåtshamnen och den alldeles nyöppnade spårvagnslinjen. Vi fick åka första turen på en blank spårvagn som stod och väntade på oss vid utgången till tunnelbanan. Man fick åka på biljetter från tunnelbanan. Spårvagnen gick runt området och kom tillbaka till samma ställe, varmt rekommenderas.
www.dubai-marina.com
www.visitdubai.com/sv
RESTAURAGNER, KAFÉER, BARER

Det är gott om olika matställen i shoppingcentra som Dubai Mall, både ute- och inneserveringar, men ute på stan var det svårt att hitta någonting. Till och med på standområdet i Marina hittade vi bara en liten matbutik och köpte frukt och yoghurt som vi hade med oss på stranden.
Souk Madinat Jumeirah
Ett stort hotellområde med borgliknande byggnader. Det ligger en hel del olika restaranger på området som dessutom har rätt att servera alkohol. Mycket folk, svårt att hitta plats. Maten på den restaurangen vi åt var utsökt.

SHOPPING

Dubai Mall
Dubai Mall i Dubai, Förenade Arabemiraten är till ytan världens största galleria med fler än 1 200 butiker i fyra våningar. Den ligger bredvid världens högsta byggnad, Burj Khalifa och innehåller förutom butiker, biografer, restauranger och kaféer bland annat ett stort saltvattenakvarium samt en isbana.

www.thedubaimall.com
HOTELL Dubai, Emiraterna

26/11 - 29/11 Towers Rotana
booking.se
Superbraläge inte långt från Burj Khalifa och ett fint hotell med en pool på taket. Det var dumt att beställa taxi till flygplatsen i receptionen, det blev dubbelt så dyrt.
www.rotana.com
www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige