www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Besök i Skåne Besök i Småland-Blekinge Utflykter i Skåne Romantiska weekends i Skåne


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
GILI TRAWANGAN, Indonesien januari 2016


GILI TRAWANGAN
Gili Trawangan är en liten ö i en ögrupp bestående av tre små öar som ligger utanför ön Lombok, som är mycket större och fungerar som "fastlandet" till Gili-öarna. Hit kommer man endast med båt. Det var ca två timmars båtresa från Bali.


Vistelsen på Gili Trawangan beror helt på vilket hotell man väljer, det finns alla varianter av boendet. Backpackers från hela världen samlas här och vissa bor i månader. Ingen biltrafik förekommer, endast gående, cyklister och åsnekärror som transporterar mat och andra varor från båtar till butiker och restauranger samt används som transfer mellan hamnen och hotellen. Man kan besöka ön som dagturist, men då får man nog ingen uppfattning om ön. Det var en märklig känsla av att hamna i helt annan okänd värld.HOTELL

Vila Ombak
Hotellet gav en befriande känsla efter något mindre trevlig upplevelse av hamnområdet med närliggande torg med kvarvarande doft av övernattade åsnor.


Parken med bungalows var enorm och bedårande, det fanns flera poler och stranden utanför.


Vi fick ett helt hus för oss själv, rum med två dubbelsängar och badrummet såg ut som ett romersk palats, tyckte jag. Solen sken rakt in i duschen genom en öppnings i taket.


UPP ▲

BESÖKSMÅL


Hotellparken
Kan bara inte låta bli att visa fler bilder från den underbara parken där kunde man vandra i det oändliga och hitta nya platser som man inte sett förut.
En dag hittade vi ett annat poolområde lite länge in i parken!


Och när man var trött på att vandra kunde alltid hitta plats för att slå sig ner.


Sista dagen innan vi skulle checka ut hittade vi flera butiker på hotellområdet och hann bara titta in snabbt medan vi väntade på båttransfer till Lombock.


Stranden
Det bästa på Gili Trawangan är havet. Vi testade att bada utanför vårt hotell, stranden var jättefin, men det fanns en del koraller vid vattenbrynet. Vi frågade om det fanns bättre ställen att snorkla på och fick råd att gå till den allmänna stranden som börjar efter hamnområdet och bara "stoppa huvud under vattenyta", vilket vi gjorde och blev inte besvikna. Det fanns så många olika fiskar stora och små, ensamma och i stim, bl a vackra spiralformade långa stim som kändes otroligt häftiga. Några meter från stranden började djupt vatten, botten försvann neråt och där var en annan spännande och lite skrämmande värld. Vi fick se en stor vattensköldpadda som simmade på grund vatten och knaprade på alger. Vattnet var kristallklart, men man fick akta sig för små båtar som kunde komma lite överallt.


Cykeltur
En dag valde vi att göra en cykeltur runt ön. Ön var ganska liten så man kunde cykla runt hela ön. Det var inga asfalterade banor och på vissa ställen var det sand, så man fick gå lite också.


UPP ▲

RESTAURANGER mm

Det är olika restauranger längs hela kustlinjen med mycket god mat. Speciellt om man kunde få plats på balkongen mot havet var det mysigt att se stjärnorna spegla sig i havet eller såg man ett huvud på en stor sköldpadda sticka fram ur vattnet följd av ljus från en lampa hos någon nattdykare. På flera ställen fanns det underhållning med levande musik och atmosfären var mycket avslappnat överallt. Under dagen serverades det lunchrätter, snacks, vatten och andra drycker.
Vi hade ön Lombok synlig från vår strand på Gili Trawangan hela tiden. Under eftermiddagar såg vi mörka moln hopa sig över Lomboks höga bergstoppar för att sen bara försvinna och vi anade att det var kort regn varje dag. Vi hade båttransfer till Lombok och det kom en liten motorbåt och hämtade oss på bryggan utanför vårt hotell.
www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige