www.ResMer.nu

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu 2020 Kul på Hjul - Tävling! 2020 Kul på Hjul - Besöksmål Skåne Öresund Runt, Danmark


   www.resmer.nu
   Skåne
   2020 Kul på Hjul - Tävling!
   2020 Kul på Hjul - Besöksmål
   Öresund Runt, Danmark
   2020 Potugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Alunbruket, SKÅNE
   2019 Nice - Monaco
   2018 Kap Verde
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Ven, Sverige
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
   Reseplaneraren
 
Reseplaneraren


Det kan vara svårt att välja resmål för nästa resa, så ibland måste man kompromissa och... välja flera resmål för en och samma resa. Vi gillar att kombinera passande resmål och skapa längre resor. Det kan vara flera olika länder eller flera olika öar. Det finns ju så mycket man vill se och uppleva och det skall man ju hinna med! Det är roligt att planera.

Val av resmål
Om man drömmer om ett land långt bort kan det hända att det inte finns några direktflyg. Då kan man ju tillbringa några dagar där man mellanlandar. Man vilar upp sig från en flygresa innan man ger sig av och flyger vidare. Man kan även välja bort direktflyg i sökningen efter flygbiljetter och se vilka mellanlandningar som erbjuds. Resan kan bli till och med billigare och mindre känslig för eventuella flygförseningar. För att försäkra sin resa på bästa möjliga sätt är det dock bra att boka alla flygbiljetter på en och samma gång hos samma operatör. Läs gärna UD.s rekommendationen om olika resmål. Men vänta att boka, Ni måste ju välja passande tid!
www.regeringen.se/uds-reseinformation

Val av tid
Det kan vara prisvärt och trivsamt att resa till varmare städer under lågsäsong när det inte är så varmt och man kan ta del av stadens kultur och historia, ta en fika i solen på en uteservering eller njuta av spännande utsikter på en fotvandring. Är man ute efter sol och bad då är det bäst att stämma av med väderförhållandena på resmålet. Man hittar lätt uppgifter om regn- och stormperioder, men i vissa fall handlar det om en kvart med ösregn under dagen. Så kolla noga!
www.ventusky.com

Val av aktiviteter på plats
Det kan finnas bra tips på resebyråernas hemsidor, där olika paketresor presenteras i detalj.
Man kan även titta på Google Maps och zooma in resmålet. Har man tur ser man flera foton av resmålet och kan bilda sig en uppfattning. Kolla resmålet på Facebook och Instragram. TrippAdvisor och Wikipedia kan också erbjuda bra tips.
www.tripadvisor.se

Transfer
Res gärna kollektivt från flygplatsen och upplev lite av landet direkt från första stunden. Eller hyr en bil på flygplatsen och res lite runt innan du kommer till hotellet. Man kan till och med handla lite mat och vatten om man skall bo i en lägenhet. Ta den långa vägen runt ön t ex på väg till hotellet. Men landar man sent på kvällen är det bra att boka transfer i förväg, eftersom det kan vara svårt att hitta i mörka obekanta städer.

Boende
När vi väljer boendet är vi ganska noga att kolla allt. Vi letar på olika bokningshemsidor, resebyråer, privata alternativ. I städer är det ganska praktiskt om man har gångavstånd till centrum och nära till stationen om man skall resa vidare. Man kan även boka flera olika hotell, om man vill stanna en längre tid. Boka i god tid något som tycks ok, men se till att kunna avboka. Ju närmare resan desto billigare boendet kan man hitta, på detta sättet kan man uppgradera sitt boende eller välja något bättre. Läs noga recensionerna. Skriver flera gäster att det doftar mögel i badrummet så är det inte så trevligt. Men det finns alltid någon som är missbelåten t ex att det var för få tv-kanaler eller att det saknades tofflor. Utgå ifrån era prioriteter.
www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige