www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Besök i Skåne Besök i Småland-Blekinge Utflykter i Skåne Romantiska weekends i Skåne


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
San Marino september 2017

Från Venedig till San Marino

Från vårt hotell i Venedig är det 2,4 km till Sankta Lucia tågstation. Man kan gå, man kan ta båt. Enligt Google-map skulle det ta ca 30-35 minuter att gå. På morgonen den 12 september väljer vi att ta kanalbåt till tågstationen och letar upp vårt tåg mot Bolonga. Alla tågiljetter är köpta på nätet i förväg. Det är ganska billigt att åka tåg i Italien och rätt smidigt. 11.35 avgång mot Bolonga. Där byter vi tåg mot Rimini. I Bolonga har vi 30 minuter på oss. Ankomst till Rimini tågstation 15.01 enligt tågtabellen. Vi går ut i soliga Rimini och letar upp busshållplats till San Marino. Micke går och köper bussbiljetter i kassan som ligger ett par hundra meter från busshållplatsen. Det är ganska många som åker på dagsutflykt till San Marino och det bildas en levande kö vid busshållplatsen. Bussfärd tar 55 minuter.
www.goeuro.se

HOTELL
Hotel Rosa

Vårt hotell ligger allra högst upp. Vi tar serpentinvägen, så dumt! För det finns en genväg med olika hissar. Men det är inte så klart hur man hittar. Vandringen upp med ryggsäck på ryggen är tuff. Sakta men säkert kommer vi upp vandrandes genom en sagolikt stad som ligger på bergssluttningen. Utsikten är fantastisk!


SAN MARINO 12-14 september
Republiken San Marino är ett stat belägen på Apenninska halvön i södra Europa, helt omsluten av Italien. San Marino är en av Europas mikrostater. Dess invånare kallas sanmarinier. Men i verklighet hamnade vi i ett sagolandskap och en urgammal stad. Helt annat liv känns detta som.
www.visitsanmarino.com


Kommer inte en riddare snart? Eller är det någon troll som gömmer sig bland pinjeträden på en bergsäng prydd av små vilda cyklamenblommor.


De flesta turister kommer till San Marino över dagen, men det var spännande att övernatta här. Se hur staden töms på turister, gå kvällspromenad till de olika tornen på en smal gång på stadsmuren med hissnade höjdkänsla.


RIMINI, ITALIEN, 14-16 september
Den 14 september rullar vår buss ner för backen mot Rimini. Jag sitter med näsan tryckt mot fönsterruta och försöker se var statsgränsen är, förgäves. I Rimini har vi planerat sol och bad i två dagar. Och titta oss omkring lite. Vi valde ett hotell med gångavstånd från tågstationen och nära stranden.


Det hänger tunga åskmoln i luften. Men det är just vad de gör - hänger. Det blir ingen regn och vi hinner bada och sola. Stranden är sådär, man ser inte vad man trampar på i vattnet.


Rimini är rätt mysig stad med vackre privata hus och trädgårdar.
Här har vi hittat en trevlig restaurang med världens sämsta service.


BOLONGA, ITALIEN
Den 16 september är det dags för hemfärd. Först tar vi snabbtåg från Rimini till Bolonga.
Vi hinner äta frukost i lugn och ro på hotellet, promenera till stationen, några timmar på tåget och vi är i Bolonga. Vi hinner gå ut på stan och äta lunch. Enkel restaurang, men mycket trevlig personal och ovanlig ställ för kryddor som faller mig i smaken - en känga på bordet!


Flyg Bolonga - Düsseldorf - Köpenhamn
Lördag, 16 September 2017 flyger vi hem med Air Berlin.
17.35 Bolonga -19.35 Düsseldorf
21.00 Düsseldorf - 22.25 Köpenhamn
Vi blev försenade i Bolonga en timme, flyget väntade på oss i Düsseldorf, men nitiska tyska damer i tullen bestämde att tulla oss ordentligt och vi missade planet med en minut. Rrrrrr!!!
Air Berlins representant bokade ett plan till oss dagen efter och bokade ett hotellrum. Taxi till hotellet som låg någonstans i någon förort kostade över tusen kronor. Vi blev lovade att få tillbaka pengarna, men det fick vi aldrig. Så kan det gå. Lärdom: flyger man med mellanlandning välj då transit över två timmar.www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige