www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Besök i Skåne Besök i Småland-Blekinge Utflykter i Skåne Romantiska weekends i Skåne


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
Seychellerna, november 2014BÅTTURER MELLAN ÖARNA
Att segla mellan öarna Mahe, Praslin och La Digue med Cat Cocos jetty, en regulär snabbåt som går dagligen enligt tidtabellen, är också en upplevelse. Båten utgår från huvudstaden Victoria på Mahe tre gånger om dagen och fortsätter till La Digue med mellanstopp på Praslin. Vi bodde på alla tre öarna. Båten har transferservice från flygplatsen på Mahe.
www.seychellesbookings.com/cat-cocos


BESÖKSMÅL Seychellerna
Valle de Mai, Praslin, Seychelles Nationalparken
Att besöka Nationalparken var kanske största upplevelse på hela resan. Den 4 km långa vandring genom regnskogen med enorma växter kändes helt underbart!
Nationalparken Valle de Mai

Man kände sig som en liten myra som glatt följer gången genom den vilda naturen. Man glömde bort sig, det som fanns utanför spelade ingen roll. Helt ny upplevelse!


Heldagsutflykt till ön Curieuse
När vi utforskade stränder på norra sidan av ön Praslin träffade vi på en försäljare av utflykter. Vi blev nyfikna på en båttur till den obebodda ön Curieuse norr om Praslin och köpte den. Turen skulle starta på morgonen dagen därpå och innehålla en båttur till Curieuse, en vandring där, besök en reservat där stora landsköldpaddor levde i vild tillstånd, barbecue på stranden, segling till en mindre ö där man skulle snorkla från båten. Förväntansfulla åker vi iväg till Curieuse. Under färden ser vi ett stim flygande fiskar och man blir lite förvirrad - är det fiskar eller stora trollsländor. Efter en kort överfart stiger vi iland och möts direkt av stora sköldpaddor som inte alls verkar skygga och låter sig fotograferas.
Efter att har hälsat på paddisarna börjar vi vandra genom skog och berg, vi passerar ett område med stora röda krabbor.


Till sist kommer vi till en annan strand där vår och andra båtar har samlats och grillen var redan igång. Vi träffade på folk från hela världen här. I väntar på mat fick vi knäcka kokosnötter vilket var inte så lätt, men gott. Vi tog ett dopp i det kristallklara oceanen, hade gärna stannat lite längre där.

Snorkling vid St Pierre

Dagen avslutades med snorkligen från båten vid ön St Pierre som var inget vidare bra, man såg några enstaka stora fiskar och botten täckt av döda koraller. Micke som har varit sportdykare har simmat lite längre ut från båtarna, men var inte nöjd han heller. Sen fick han rädda mig igen, för jag lyssnade inte på vad guiden varnade om och simmade fram till klippan. Vilket enligt guiden var farligt för där fanns några otrevliga varelser.

La Digue på cykel
Det finns ingen biltrafik på La Digue, alla färdas på cykel eller går. Vi hyrde en tandemcykel och det var rätt kul att cykla runt på ön. Här cyklar vi till Anse Source D´Argent, den unika och mest fotograferade stranden i världen. Vi stannade vi en vaniljplantage och tittade på hur vaniljen växer. Samtidigt tittade några elaka osynliga insekter på våra ben och vi fick lägga benen på ryggen. Tur att vi hade handsprit med oss som lindrade sveda.


Anse Source D´Argent, La Digue
Anse Source D´Argent
Underbar strand, bra snorkling. Om man snorklar längs de ljusa sandfläkarna kan man se olika mängder av olika fiskar. Det kom en stor färgglad fisk och ville bli klappad, när andra lite mindre fiskar av samma slag försökte komma i närheten, jagade han bort dem. Det är mer vatten på förmiddagar och alla gräsfläckar ligger under vattenyta.


RESTAURANGER, KAFÉER, BARER
Det fanns gott om olika restauranger överallt som serverade kreolsk mat med färskaste havsprodukter, lokala kryddor och frukt. Vi brukar ha citroner eller lime till fisken, i kreolska rätter kan man t ex få grillad fisk med skivor av apelsin. Bilden nedan är en fruktbar på La Digue. Där serveras färska frukter med förföriska dofter och smaker. Bara jag ser bilderna får jag lust att återvända till Seychellerna. Det jag saknade var ost, det fanns några brioostar i matbutiker, men de kostade en liten förmögenhet.


SHOPPING SEYCHELLERNA

Det är nog inte för shopping man åker till Seychellerna, i så fall finns det en marknad i huvudstaden Victoria på ön Mahe. Vi hann aldrig åka till Victoria. Vi tänkte kanske någon av sista dagarna, men vi blev så fascinerade av stranden och havet vid vårt hotell på Mahe, så man ville inte åka någonstans därifrån. På bilden ser man hamnen på La Digue med några rätt trevliga butiker med strand- och sommarkläder, souvenirer, oljor, vaniljte, safran, smycken, leksaker och annat smått och gott. Det finns inga plastpåsar på Seychellerna, allting säljs i miljövänliga påsar som förmultnar snabbt i naturen. La Digue borde få ett pris för miljövänlighet.


HOTELL Seychellerna
16/11 - 20/11 Chateau Sans Souci, Praslin, Seychellerna
booking.se
Ett mycket bra hotell, restarang, pool, rent och fint, trevlig personal, egen transfer med bil från båten. Med facit i hand skulle man välja läget på andra sidan ön där det fanns bättre stränder.
www.chateausanssouci.sc


20/11 - 22/11 Oceane Self Catering, La Digue, Seychellerna
booking.se
Ett mycket prisvärt familjeägd hotell. Beställ gärna middag hos värden, som jobbar som kock på ett stort hotell, man får alldeles nylagad mat så det räcker till två dagar serverad, supergott! Vi kunde stanna fler dagar, men det var fullbokat.


22/11 - 24/11 Diguoise Guest House, La Digue, Seychellerna
Vi hade bokat Domaine Les Rochers först via booking.se, men det blev något fel och vi fick ett annat förslag istället - Diguoise Guest House. Ett hotell med fina rum, egen pool, egen park, egen damm i parken med små sköldpaddor i. På kvällarna kunde man se stora fladdermöss flyga till bergen. Man fick helt underbar frukost serverat på verandan varje morgon, smakrika hemlagade marmelader gjorda på lokala exotiska frukter.
www.diguoise.com


24/11 - 26/11 Pieds dans L´eau, Anse Royale, Mahe Seychellerna
Helt underbart hotell som låg på en fin sandstrand. Här hade vi en lägenhet med två rum och kök och med en stor balkong mot bergen. Hotellrestaurangen låg delvist på stranden. Det fanns en matbutik tvärs över gatan. Busshållplats intill hotellet, så man kunde åka till huvudstaden Victoria, om man ville. Vi var så tagna av fiskarna i havet så man fick inte tid för något annat.
www.piedansleau.sc
www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige