www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Besök i Skåne Besök i Småland-Blekinge Utflykter i Skåne Romantiska weekends i Skåne


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
Singapore januari 2016Singapore, formellt Republiken Singapore, är en önation och stadsstat i Sydostasien. Staden Singapore är ett ställe där besöksmålen ligger i fokus! Marina området med Garden By The Bay, Kina town, Little Indien, Sentosa-ön, Raffles hotel mm. Vi kom i tid av förberedelser till firandet av Apans År och överallt var det olika prydnader och "julgranar" i form av gröna pelare prydda av klementiner. I övrigt är Singapore superren och tyst stan med många elbilar.Tunnelbanan - MRT - fungerar bra om man vill komma snabbt till olika platser i stan om man inte går vilse mellan speglar och konst.


UPP ▲

BESÖKSMÅL


Cloud Forest, Garden By The Bay
Först promenerade vi till Marina området med dess underverk. Vi vatten låg två enorma glaskupoler, den första heter Cloud Forest och ett måste i Singapore. Flera våningar med hängbroar runt ett berg täckt av blommor, exotiska växter och konstinstallationer. Vattenfall, bergssalar och grottor som gömde ännu mer konstverk av olika slag. Orkade man inte gå längre fick man ta en hiss.
Webbplats


Även från bergets insida kunde man njuta av blomsterprakten.


Flower Dome, Garden By The Bay
I kupolen bredvid ligger Flower Dome - här vandrar man genom trädgårdar i olika världsdelar.
Webbplats
Garden Rhapsody , Garden By The Bay
Superträd med Skywalk på Garden By The Bay Marina. På kvällen visades ett magiskt ljusspel upp till tonerna av vacker musik. För att hinna med allting i vår planering valde vi att gå på de hängande gångarna mellan belysta pelare som skiftade färg i takt med musiken på kvällen, men det började åska och Garden Rhapsody var stängt på grund av väder. Trots allt var det en mäktig upplevelse med ljus och musik och blixtar som kom ganska tätt på marknivån.
WebbplatsSentosa-ön
Här tar man linbanan till stranden och en mängd andra sevärdheter och det var en upplevelse trots en timmes kö till liftarna.
www.onefabergroup.com


Utanför Sentosa såg man flera båtar och pråmar med varor som transporteras runt om i världen.


Det var finkornig sandstrand och klart vatten. Vi tog en promenad i minst 30-graders värme. Här spatserar jag i mina nyligen inköpta elefantbyxor från Chinatown.


Butterfly Park och Insect Kingdom, Sentosa
jungle.com.sg


Några tuffa fjärilar som trotsar denna Tucan-fågels stora näbb.


S.E.A. Aquarium
Man kan inte missa ett stort aquarium när man är på Sentosa
www.rwsentosa.com/en/attractions/sea-aquarium


Chinatown, stadsdel
MRT tog oss snabbt och smidigt till Chinatown som bjöd på fin och prisvärd shopping. Flera färgglada kashmirsjalar inhandlades till en billig peng.


Little India, stadsdel
Precis som Chinatown bjod stadsdelen Little India på en upplevelse av spännande mat och shopping. Här har vi fastnat i en butik med kryddor, de varar än idag.


Raffles Hotel
Raffles Hotel är ett lyxhotell i kolonialstil. Numera är det förmodligen mest känt som platsen där drinken Singapore Sling uppstod i början av 1900-talet. Hotellet öppnade år 1887 och deklarerades som ett nationalmonument år 1987. Om man inte bor på Raffles Hitel det är ändå värt ett besök.
www.raffles.com/singapore
RESTAURANGER, KAFÉER, BARER

Long Bar på Raffles Hotel
Raffles hotel Long Bar avnjöt vi en Singapore sling. Här kunde man verkligen känna historians vingslag dallra mellan väggarna i denna mytomspunna bar.


Till Singapore Sling serveras en påse jordnötter. Etiketten på detta nobla ställe sådan att man inte lämnar nötskal på bordet - allt skall ner på golvet!


Akashi Japanese Restaurant på Marks & Spencer
Världens godaste sushi fick vi på en sushibar som låg i bottenplan i varuhuset Marks & Spencer på Orchard Road i närheten av vårt hotell. Man hade surfplattor med bildmenyer på varje bord och gjorde sin beställning.


HOTELL
The Elizabeth Hotel
Hotel Elizabeth ligger 10 minuters promenad från MRT-stationen Orchard och ett stenkast från shoppingstråket Orchard Road. Man kan gå till Marina längs med Orchard Road, men det är långt och på väggen finns det så många lockande butiker.www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige