www.ResMer.nu - Utflykter

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Sök i Skåne Skånska "riken" Skånska "skatter" Utflykter


   Utflykter
   Arriesjön strövområde
   Ivö Klack Utemuseum
   Konstrunda Påsk 2021
   Minisemester i Kivik
   Minisemester på Ven
   Söderslätts Konstrunda
   Utflykt till Alunbruket
   Utflykt till Söderåsen
   Vinterpromenad i Malmö
   Åbjärs naturreservat
   Årups hjorthägn
   2020 Kul på Hjul
   Sensommar i Mitt Skåne
   Glasriket
Glasriket

SAMMANFATTNING
BILDBERÄTTELSEN

Frukost på Vissefjärda Café & Konditori


Mickejohans Konstglas i Örsjö


The Glass Factory, Boda Glasbruk
I full ösregn kör vi till Boda och The Glass Factory. Det är spännande med nya utställningar!


Orrefors Museum
Personligen var jag intresserad av en ny utställning om Ingebrg Lundin - glasets drottning. Hennes glasäpple från 1952 är en ikon för modern design och logotype för Glasrikets Skatter. Hon var verksam i Orrefors 1947-1971 vilket var det svenska glasets guldålder. Och så klart Ingegerd Råman - en av Sveriges mest framgångsrika glasformgivare. Hon har arbetat med glas för glasbruken Johansfors, Skruf och Orrefors. Jag såg ett program på TV, där Ingegerd Råman berättade om sina resor till Japan - ett land som ligger högt på min "bucket list". Svenskt glas är mycket uppskattad present i Japan!


Målerås Glasbruk
Nästa dag begav vi oss till Målerås. Vi fick inte se tillverkningen, men köpte några av Mats Johanssons naturinspirerade skålar. Dagen efter vårt besök stod det i lokalpressen att Mats Johansson lämnar över sin verksamhet till sina barn.
Lessebo Handpappersbruk
Vi valde att ta en guidad tur som skulle visa sig vara ett mycket bra val. Vår guide lotsade oss runt i dessa historiska lokaler medan hon berättade om papperstillverkningen. Bruket ägs idag av Studieförbundet och det pågår kurser i bruket där man kan lära sig att göra eget papper. Det var ett trevligt besök och man lärde sig mycket om ett gammalt hantverk, trots att det inte passade in på temat Glas.Info om besöksställen